Seniorille

 

Sovelluksia seniorille ipad (Senioriverkko)

Android sovelluksia senioreille (Enter)

Ipad sovelluksia senioreille (Enter)

Windows sovelluksia senioreille (Enter)

Kanta.fi sivusto

Digipalvelut tutuksi -videoita (Helsinki-kanava)

Yle Digitreenit Digitreeneistä löydät apua ja niksejä kännyköiden, tietokoneiden ja ohjelmien käyttöön. (YLE)

 

 

10 hyvää syytä miksi seniorin pitäisi tulla nettiin!

 

1. Elämä muuttuu paljon yksinkertaisemmaksi

Sinun tarvitsee nähdä nykyään paljon enemmän vaivaa hoitaaksesi mitään asioita ilman nettiä.

2. Säästät rahaa

Pankit ottavat kalliita palvelumaksuja, jos hoidat laskusi edelleen tiskillä. Myös puhelimessa jonottaminen odotusmusiikkia kuunnelleen maksaa. Et pääse vertailemaan palveluiden ja tavaroiden hintoja netissä vaan joudut maksamaan usein kalliimman hinnan jossakin liikkeessä.

3. Säästät aikaa

Palvelut ovat siirtyneet pitkälti nettiin, joten asiakaspalvelijoita, palvelupisteitä ja palveluaikoja on vähennetty. Jos joudut lähtemään uutta verokorttia pyytämään lähimmästä verovirastosta, siihen voi kulua paljon aikaa ja bensaa.

4. Voit etsiä tietoa

Et ole enää vanhan puhelinluettelon tietojen varassa. Niitä uusia ei ole jaettu enää vuosiin ja tiedot ovat usein vanhentuneet. Voit etsiä puhelinnumeroita ja aukioloaikoja paikkakuntiesi viranomaisille ja yrityksille.

5. Tiedät missä läheisesi menevät

Usko pois, kaikki sukulaisesi ovat Facebookissa ja kertovat parhaillaan, missä ovat ja mitä tekevät ja kenen kanssa.

6. Voit jutella rakkaittesi kanssa kuvapuhelimella ilmaiseksi

Miten olisi iltasadun lukeminen lapsenlapselle mihin tahansa päin maailmaa? Lapset rakastavat nähdä sinun kasvosi ja sinä heidän. Välimatka katoaa ja tekniikka siinä välissä on pelkkä väline.

7. Voit katsoa vanhoja lempisarjojasi Yleareenasta milloin haluat

Tiesitkö, että kaikki Kotikadun jaksot ovat nähtävillä verkossa ja useimmat muutkin ohjelmat. Sinun ei tarvitse enää jäädä pois mukavista tapahtumista sen takia, että suosikkisarjasi näkyy juuri silloin telkkarista, koska voit katsoa sen myöhemmin netistä.

8. Voit hoitaa reseptien uusimiset ja terveystietojesi katsomisen netistä

Sinun ei oikeasti tarvitse soitella terveysasemien ruuhkaiseen puhelimeen kysyäksesi labratuloksistasi tai uusiaksesi reseptejä vaan voit kirjautua Kanta.fi palveluun.

9. Voit varata aikoja ja lippuja netistä kätevästi kotisohvaltasi

Monella paikkakunnalla esimerkiksi labrahoitajien ja terveyskeskusten lääkärien ja hoitajien ajanvarauksia voi hoitaa netissä ja mennä oikeaan aikaan jonottamatta paikalle. Myös matkalippujen varaukset hoituvat 24/h vuorokaudessa netissä ja pystyt itse valitsemaan haluamasi paikan.

10. Sinun ei tarvitse vaivata ketään muuta

Lapsia on mukava tavata iloisissa merkeissä ilman että puolet ajasta kuluu siihen, että tyttäresi maksaa omalla koneellaan laskujasi tai viestii puolestasi viranomaisten kanssa. Hän tekee sen varmasti mielellään, mutta teillä voisi olla hauskempaakin tekemistä!